T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİLECİK / BOZÜYÜK - 100.Yıl Ortaokulu

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

24 Kasım Öğretmenler Gününü Coşkuyla Kutladık.

Millet mekteplarinin açıldığı 24 Kasım 1928 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e verilen Başöğretmenlik ünvanı ile her yıl kutlanan 24 Kasım Öğretmenler günü bu yılda coşkuyla kutlandı.

Okulumuzda düzenlenen programda, Okul Müdürümüz Süleyman Yalçın:

Kıymetli öğretmenlerimiz, sevgili öğrenciler,

Şair Necip Fazıl Kısakürek diyor ki: Devler gibi eserler bırakmak için karınca gibi çalışmak lazım.

Sevgili çocuklar işte bugün vatana ve millete faydalı insanlar yetiştirmek gayesiyle gecesini gündüzüne katıp karıncalar gibi çalışan Öğretmenlerimizin günü.

Hani dünyanın güneşe, yağmura nasıl ihtiyacı varsa insanlığın da öğretmene en az o kadar ihtiyacı vardır. Sevginin fedakârlığın, çilenin ve bilginin timsalidir öğretmen,

Öğrencisine bir harf öğretmek için çırpınan, çırpındıkça kendisini yıpratan bir vefa abidesidir öğretmen,

Eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur diyerek hiçbir öğrencisini birbirinden ayırmayan adaletin sevdalısıdır öğretmen,

Değerli meslektaşlarım,

Sizler öğrencilerinizin geleceği için, memleketimizin geleceği için, emeğinizi zerrece esirgemeyecek fedakârlığa sahip kişilersiniz. Bu vesile ile göstermiş olduğunuz üstün gayretlerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizin ayrıca, vatanın her bir köşesinde ilim ve irfan yolunda nesiller yetiştirmek amacıyla hizmet ederken şehadete eren şehit öğretmenlerimizin ruhları şad olsun diyorum.

Sözlerime son verirken kıymetli öğretmen arkadaşlarımın öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum. İyi ki varsınız…

diyerek günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

27-11-2023

 

 

Okul Programından sonra Okul Müdürümüz, Öğretmen ve öğrencilerimizle birlikte, okulumuzdan emekli olan Mustafa ZEREN öğretmenimizi evinde ziyaret ederek öğretmenler gününü kutladık.

27-11-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.11.2023 - Güncelleme: 27.11.2023 09:11 - Görüntülenme: 248
  Beğen | 0  kişi beğendi